Το Μέλλον των Εργαζομένων, από τους ίδιους τους Εργαζόμενους: Κάνοντας τη Νέα Πραγματικότητα Καλύτερη για Όλους

Ακούστε προσεκτικά, οι εργαζόμενοι μίλησαν.

Ένας μετασχηματισμός που εξελίσσεται με τάχιστους ρυθμούς στο ανθρώπινο δυναμικό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Ο COVID-19 ξεκίνησε ως κρίση υγείας και έχει εξελιχθεί σε οικονομική και κοινωνική κρίση. Η εργασία έφυγε κυριολεκτικά από τα κτίρια και ολόκληρες βιομηχανίες διέκοψαν την λειτουργία τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε αυτές τις απρόβλεπτες στιγμές, ένα πράγμα είναι σίγουρο – αυτή η κρίση πρέπει να είναι καταλύτης για ένα νέο μέλλον της εργασίας, που θα είναι πιο ευέλικτο, περισσότερο διαλλακτικό και περισσότερο προσανατολισμένο στην ευημερία από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ. 

Για να μάθουμε πώς αυτή η κρίση εξελίσσεται, για την έρευνα «Τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι» η ManpowerGroup ρώτησε περισσότερα από 8.000 άτομα σε 8 χώρες αναφορικά με το μέλλον των εργαζομένων. 

Κατεβάστε το report με τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας και μάθετε γιατί αυτή η Νέα Πραγματικότητα μπορεί τελικά να είναι καλύτερη για όλους μας.

COVID-19: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
To Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία αναφέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων που βρίσκεται σε αναστολή καθώς οι κυβερνήσεις υιοθέτησαν άμεσα προγράμματα επιδότησης εργασίας για τις επιχειρήσεις.Οι εργαζόμενοι στο Μεξικό και τις Η.Π.Α. είναι πιο πιθανό να προτιμήσουν την εργασία από το σπίτι ή την απομόνωση ώστε να προστατεύσουν τους ίδιους αλλά και τους συμπολίτες τους.
Εργάστηκαν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19
30%
Συνέχισαν να πηγαίνουν στο χώρο εργασίας
29%
Η εργασία τους λάμβανε από πριν χώρα στο σπίτι
8%
Απολύθηκαν
2%

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ‘Η ΣΚΕΠΤΙΚΟΙ;
ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΘΕΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΙ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΈΝΟΙ

Eίναι πιο θετικοί στο να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας, επιζητούν την απόκτηση περισσότερου «χώρου» και θέλουν να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους. Έχουν περισσότερη όρεξη για μάθηση και δικτύωση ώστε να πετύχουν επαγγελματική ανέλιξη και έχουν περισσότερες οικονομικές απολαβές.

Θέλουν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους και προτιμούν να συνεργάζονται από κοντά. Παράλληλα, εκτιμούν τον «χώρο» μεταξύ εργασίας και σπιτιού.

Πιθανότατα να αισθάνονται ανακουφισμένοι και είναι λιγότερο πιθανό να είναι νευρικοί ή να ανησυχούν για την υγεία τους. Θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο για να επιτύχουν καλύτερη συνεργασία και να συγκεντρωθούν στην εργασία τους.

Στην Ιταλία, μία από τις πρώτες χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση, οι εργαζόμενοι αισθάνονται πιο σίγουροι αλλά λιγότερο πρόθυμοι να χάσουν την αυτονομία και την ελευθερία που απέκτησαν.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

ΣΚΕΠΤΙΚΟΙ

ΝΕΥΡΙΚΟΙ

ΛΥΠΗΜΕΝΟΙ

Eίναι πιο θετικοί στο να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας, επιζητούν την απόκτηση περισσότερου «χώρου» και θέλουν να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους. Έχουν περισσότερη όρεξη για μάθηση και δικτύωση ώστε να πετύχουν επαγγελματική ανέλιξη και έχουν περισσότερες οικονομικές απολαβές.

Το Μεξικό, η Ισπανία και οι ΗΠΑ είναι πιο νευρικοί και λιγότερο ανακουφισμένοι για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α. οι απαντήσεις στην έρευνα ήταν πιο πολιτικοποιημένες και διχασμένες, τα άτομα διστάζουν να επιστρέψουν.

 

Οι μεγάλες εταιρείες θα χρειαστεί να προσπαθήσουν περισσότερο να πείσουν τους ανθρώπους τους να επιστρέψουν πίσω. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανησυχούν για την έκθεση τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο, πιθανότατα αισθάνονται πιο θετικοί για την επιστροφή τους στην εργασία.

43%

Των εργαζομένων πιστεύει πως η κρίση σηματοδοτεί το τέλος του ωραρίου 9-5 στο γραφείο.

8 ΣΤΟΥΣ 10

Θέλουν να πετύχουν καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στην εργασία και την οικογένεια μελλοντικά.

Για τους εργαζόμενους:

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας παρέχουμε καθοδήγηση σχετικά με την αναζήτηση εργασίας και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας.

Για τους εργοδότες:

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας παρέχουμε καθοδήγηση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου σας δυναμικού.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λάβετε δωρεάν τo report της νέας έρευνας της ManpowerGroup «What Workers Want»