Τρόποι ελέγχου του αισθήματος κοινωνικής απομόνωσης κατά την απομακρυσμένη εργασία

Το ζητούμενο αυτή την περίοδο αποτελεί να παραμείνουμε «άνθρωποι» και να διατηρήσουμε τις κοινωνικές μας διασυνδέσεις. Όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως, είναι εύκολο να αισθανθείτε τις επιπτώσεις της κοινωνικής απομόνωσης και την έλλειψη διαφορετικών αλληλεπιδράσεων στην καθημερινότητα σας. Είναι σημαντικό να καταπολεμήσετε αυτό το αίσθημα της απομόνωσης. H ManpowerGroup καταγράφει συμβουλές ώστε να παραμείνετε προσανατολισμένοι όχι μόνο στο έργο αλλά και στους ανθρώπους.

Επιλέξτε ένα συγκεκριμένο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης

Δεν είναι αναγκαίο κάθε επαφή σας με κάποιον συνάδελφο να περιορίζεται μόνο σε σχέση με την εργασία σας.  Οι στιγμές χαλάρωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στις κοινωνικές συνδέσεις. Όμως, σε έναν ψηφιακό κόσμο για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να βρεθεί ένα κανάλι πχ slack, teams που να επιτρέπει την μέγιστη αλληλεπίδραση, την ανταλλαγή  καθημερινών νέων, φωτογραφιών με τα κατοικίδια.

Καθορίστε συγκεκριμένο ωράριο εργασίας

Η υπερεργασία μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να αισθανθεί αποκομμένος από το κοινωνικό του δίκτυο. Ο καθορισμός συγκεκριμένου ωραρίου εργασίας θα σας επιτρέψει την επανασύνδεση με την οικογένεια σας, την επικοινωνία με τους φίλους σας, δοκιμάστε να κάνετε μια βόλτα στη γειτονιά σας ώστε να πάρετε καθαρό αέρα.

Αναζητήστε έναν μέντορα (εξ αποστάσεως)  

Όσοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα καθημερινότητα, δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Η επικοινωνία με έναν μέντορα ή η αναζήτηση του μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών. Η εργασία εξ αποστάσεως είναι δύσκολη για όλους, αλλά η σωστή καθοδήγηση μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία.

Αναπτύξτε το δίκτυο σας

Η κοινωνικοποίηση δεν περιορίζεται μόνο στους συναδέλφους σας. Ένα διευρυμένο δίκτυο επαγγελματικών επαφών σας παρέχει πολύτιμη κοινωνική επαφή, με τις ψηφιακές πλατφόρμες να σας προσφέρουν τη δυνατότητα να το αναπτύξετε. Υπάρχει πληθώρα ψηφιακών επιλογών για να διαδώσετε τα μηνύματα σας όπως blogging, vlogging και podcasting. Εργαλεία όπως το Anchor.fm δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσετε ένα podcast με μικρό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας κατά βάση μόνο το τηλέφωνό σας.

Γευματίστε όπως ακριβώς θέλετε 

Όταν βρίσκεται στην εταιρεία, συχνά γευματίζετε πολύ γρήγορα ή ακόμα και επάνω στο γραφείο σας. Στο σπίτι όμως, έχετε την πολυτέλεια να γευματίσετε στην κουζίνα σας ή στην τραπεζαρία, απολαμβάνοντας τη διαδικασία του φαγητού. Δώστε έμφαση σε ένα «σωστό» γεύμα. Γευματίστε όπως πραγματικά σας αρέσει και συνομιλήστε με τα μέλη της οικογένειας σας ή μέσω online chat.

Οι παραπάνω ενέργειες είναι σημαντικές τόσο για τον προσωπικό όσο και τον επαγγελματικό σας εαυτό. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review, το 35% της διακύμανσης της απόδοσης μιας ομάδας μπορεί να επηρεαστεί από τον αριθμό των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, σε συνδυασμό με τις ώρες εργασίας. Οπότε, αλληλοεπιδράστε όσο περισσότερο μπορείτε, θα νοιώσετε και θα αποδώσετε καλύτερα.

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρία εύρεσης, αξιολόγησης, και ανάπτυξης ταλέντων, βοηθά τους εργαζομένους να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα,  βρίσκοντας ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων.