Πώς επηρεάζει η αυτοματοποίηση
τις θέσεις εργασίας;

Ανακαλύψτε τις στρατηγικές Ταλέντου στην εποχή
της Επανάστασης δεξιοτήτων.

Το απόλυτο debate της δεκαετίας, εάν τα ρομπότ αντικαθιστούν τους ανθρώπους, καταδεικνύεται ότι δεν αποτελεί πλέον αλήθεια.

Η νέα έρευνα της ManpowerGroup «Humans Wanted: Robots Need You» καταγράφει πως για 3η συνεχή χρονιά περισσότεροι εργοδότες από ποτέ άλλοτε 87% παγκοσμίως – σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τον αριθμό του προσωπικού τους λόγω της αυτοματοποίησης.

Για την Ελλάδα, η έρευνα διεξήχθη σε 309 εταιρίες και κατέδειξε πως:

το 86% των εργοδοτών σχεδιάζει να διατηρήσει σταθερό ή να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων τους λόγω της αυτοματοποίησης.

το 88% των Ελλήνων εργοδοτών σχεδιάζει να επενδύσει στους υπάρχοντες εργαζομένους προσφέροντας τους εκπαίδευση ώστε να αναπτύξουν νέες δεξιότητες έως το 2020.

το 87% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνει πως είναι πρόθυμο να προσφέρει ακόμη υψηλότερες απολαβές ώστε να προσελκύσει κάποιον που διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες για την λειτουργία της εταιρίας.

Ερωτήματα που απασχολούν τους ειδικούς του ανθρώπινου δυναμικού όπως:

πώς επηρεάζει η τεχνολογία τις θέσεις εργασίας, πώς οι εταιρείες εκπαιδεύουν τις τεχνικές και προσωπικές δεξιότητες των εργαζομένων τους

ποιες είναι οι στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για την αναζήτηση, ανάπτυξη, αναβάθμιση των δεξιοτήτων, απαντώνται στο report της ManpowerGroup.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λάβετε δωρεάν το report της ManpowerGroup.