Το μέλλον της εργασίας: Επανεκτίμηση των μηχανισμών
του ανθρώπινου δυναμικού και
των χώρων εργασίας

Ο τρόπος εργασίας,
ο σκοπός που εργαζόμαστε
και ο τόπος της εργασίας
έχουν αλλάξει για πάντα.

Η ManpowerGroup Talent Solutions (brand του ομίλου με έμφαση στις ολοκληρωμένες λύσεις ανθρώπινου δυναμικού) σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Everest Group δημιούργησαν μια τριμερή σειρά εκθέσεων σχετικά με το μέλλον της εργασίας. Τα reports αναπτύχθηκαν αξιοποιώντας δεδομένα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 200 ανώτερα στελέχη του ανθρώπινου δυναμικού σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, κλάδους και μεγέθη οργανισμών.

Η έρευνα εξετάζει 3 ερωτήματα που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο δυναμικό:

ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ;

Ο κόσμος αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Η τεχνολογία έχει «ενεργοποιήσει» ταλέντα από κάθε τοποθεσία. Περισσότερο από ποτέ, η επιτυχία μιας επιχείρησης καθορίζεται από την ταχύτητα που προσαρμόζεται και κινείται στην αγορά, από την προθυμία της για καινοτομία και την ετοιμότητα για αλλαγή. Στο report εξετάζουμε το «πού» ο κόσμος εργάζεται και πώς μπορούν οι οργανισμοί να αυξήσουν την ταχύτητα τους σε ταλέντα, αποκτώντας μεγαλύτερη ευελιξία και πρόσβασης στις δεξιότητες που χρειάζονται.

Τους τελευταίους 18 μήνες, οι σημαντικότερες αλλαγές που επέφερε η κρίση COVID- 19 και χαρακτηρίζουν τους μηχανισμούς προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού και των χώρων εργασίας είναι οι εξής:

ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ;

ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ;

Οι επιχειρήσεις αυτοματοποιούνται. Η Ψηφιοποίηση & η Eικονική Παρουσία, αποκτούν όλο και περισσότερα ανθρώπινα στοιχεία. Οι εταιρείες που αυτοματοποιούνται ταχύτερα είναι αυτές που προσλαμβάνουν τους περισσότερους ανθρώπους. Προετοιμαστείτε για ένα ταχέως αυτοματοποιημένο και όλο και πιο «ανθρώπινο μέλλον», όπου η επιτυχία βασίζεται τόσο στη συναισθηματική  όσο και στην τεχνητή νοημοσύνη.

ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ;

ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ;

Οι επιχειρήσεις του μέλλοντος πρέπει να προσφέρουν μια βιώσιμη και πράσινη προσέγγιση στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Όταν γνωρίζετε το γιατί οι άνθρωποι εργάζονται, γιατί προσπαθούν και διαπρέπουν, μπορείτε πραγματικά να «ευθυγραμμίσετε» τα ταλέντα σας με τη στρατηγική σας. Μάθετε πώς να δημιουργήσετε κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς που λειτουργούν ως αυτοσυντηρούμενα οικοσυστήματα ταλέντων. Αναπτύξτε τις δεξιότητες των ταλέντων που χρειάζεστε, μην τις «αγοράζετε». Δημιουργήστε ηγέτες μέσα από τις επιχειρήσεις και μετατρέψτε την εμπιστοσύνη σε κινητήρια μηχανή καινοτομίας.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ;

Σκοπός της έρευνας είναι η παροχή πρακτικών συμβουλών στους ηγέτες
ανθρώπινου δυναμικού και τους οργανισμούς σχετικά με το πώς να κατευθυνθούν
στη νέα κανονικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας επισκεφτείτε τη νέα μας ιστοσελίδα: www.manpowergroup.gr
ManpowerGroup Greece
Λεωφ. Αλεξάνδρας 128-130
114 71,
Αθήνα